pn-czw: 12:00-20:00
pt-nd: 12:00-21:00
Co jak co, ale w ten jeden dzień w roku coś od życia nam się należy.
Koniec z dietą, koniec z wyrzutami sumienia po zjedzeniu słodkości, koniec z katorżniczymi ćwiczeniami, by zrzucić pochłonięte kalorie. Basta!
Dzień Kobiet to nasz dzień, więc wszystkie chwyty w jedzeniu są dozwolone, niezależnie od tego jak bardzo tuczące są te dietetyczne grzeszki.
Dlatego powiedz „Tak” deserom z czekoladą !
Jej słodycz skutecznie poprawia humor, walczy ze stresem i wyzwala w nas endorfiny, czyli hormony szczęścia, więc śmiało powinnyśmy sobie „pofolgować” z jej jedzeniem właśnie dzisiaj.
Utarte powiedzenie „jestem na diecie … od jutra” ma więc w tym przypadku bardzo dosłowne zastosowanie.
Ten piątek i sobota zapowiada się obiecująco … wieczorem w tle trochę głośnego rock’a, zimne piwo , ciekawe drinki i … Moc Burgerów. Będzie wołowina, ale nie tylko. Chcemy wam pokazać , jak jedzą za oceanem 😊, będzie mocno grillowo, a dla Pań burgery w opcji roślinnej i wege. Ciekawa propozycja na rozpoczęcie świętowania Dnia Kobiet!
Dla Pań Małych i Dużych przygotujemy specjalne menu oraz dla każdej Pani Koktajl (z alkoholem lub bez) z okazji Dnia Kobiet.
Będzie zdrowo, zielono też, ale przy tym niezwykle smacznie.
Panów ucieszymy z pewnością mocnym podaniem z grilla! Nowe dania , które w połączeniu ze świeżym powiewem nadchodzącej przecież już wiosny na pewno wniosą w Państwa niedzielny odpoczynek radość i tak ważny relaks ducha😊
Dla Najmłodszych konkurs „mi się chce wygrać Misia” oraz fotobudka.
Wieczorem ( od godziny 17:00 do 21:00 ) zapraszamy na Kolację: aperetif, deska śródziemnomorska , II danie , deser
Cena kolacji (do wyboru dania z menu) w cenie 90,00 zł / os.
rezerwacje pod nr telefonu 17 27 60 410
(przy składaniu rezerwacji prosimy o informację o Państwa nietolerancjach pokarmowych).
Dzień Pizzy i burgerów !
Zabierz swoją Najukochańszą Żonę, Przyjaciółkę, Znajomą, Córkę, Mamę, Babcię!
Proponujemy luźny wieczór w rodzinnej atmosferze.
Dla dzieci w restauracji przygotowany będzie plac zabaw oraz fotobudka.
W propozycji przygotowujemy degustacyjny stół słodkości ze Słodkiej Pracowni Restauracji Bella Rosa a także dania, które Ucieszą Młode i Starsze Kobietki!
Za zdrowie Pań, za zdrowie …
W ten szczególny dzień zapraszamy Państwa na kolację połączoną z degustacją nalewek (rezerwacja stolików tel. 17 2760 410). Dla Gości bez rezerwacji proponujemy menu okolicznościowe, specjalnie przygotowane na ten wieczór.
Dla wszystkich Gości proponujemy na dobry początek stolik degustacyjny słodkich smaków PRL przygotowany przez słodką Pracownię restauracji Bella Rosa oraz wiśniówkę. Pewnie niejednej Pani zakręci się łza w oku, w restauracji rozbrzmiewać będą polskie hity lat 70-90.
I będą kwiaty … kwiaty we włosach, ale i nasze dania zakwitną w pełni słowa znaczeniu.
Postaramy się dać z siebie 300 % normy. Wszystko to po to, aby z przymrużeniem oka przejść prze Święto Kobiet. Jesteśmy przekonani, że każdy z Państwa znajdzie to coś dla siebie, a będzie też miejsce (fotobudka) aby uwiecznić ten wspaniały wieczór.
W dniu 08.03.2022 restauracja czynna do godziny 23:00
Kolacja połączona z degustacją nalewek – start: 18:00
Przystawka 1
Deska śródziemnomorskich smaków, Aperol Spritz
Przystawka 2
Tatar ze śledzia z korzenną reliszem z czerwonej cebuli i śliwki węgierki podany ze śmietaną pachnącą lawendą, z podpłomykiem, Jeżynówka
Przystawka 3
Kozi ser zapiekany w cieście filo z masłem orzechowym podany z musem z gruszki, Orzechówka
Przystawka 4
Pierożki z pieczoną dynią ze słodko-pikantnym chutney morelowym, Morelówka
Danie główne
Polędwica wieprzowa faszerowana wędzoną śliwką owinięta w boczek i rozmaryn podana z ziemniaczanym puree, karmelizowanym burakiem i podgrzybkami flambirowanymi piołunówką , Piołunówka
Deser
Beza z sorbetem malinowym, Limoncello
Cena Kolacji degustacyjnej: 110,00 zł / os
Menu okolicznościowe dostępne bez rezerwacji w dniu 8.03.2022 (w godzinach 16:00-22:30)
Przystawki
- Zapiekana bagietka maślana z krewetkami
- Tatar ze śledzia z korzenną reliszem z czerwonej cebuli i śliwki węgierki podany ze śmietaną pachnącą lawendą, z podpłomykiem
- Kozi ser zapiekany w cieście filo z masłem orzechowym podany z musem z gruszki
- Pierożki z pieczoną dynią ze słodko-pikantnym chutney morelowym
Zupy
- Bulion z lanym jajkiem
- Pieczony ziemniak & pstrąg z kruszonką ziołową
- Krem z topinamburu z prażonym na maśle słonecznikiem, z grzanką
Dania główne
- Sandacz pieczony z sosem maślanym z zielonymi warzywami , z ziemniaczkami pieczonymi w soli
- Łosoś w limonkach z grillowanym mango, z lekką sałatką z fioletowymi ziemniakami
- Krewetki z tiagiatelle w sosie na suszonych pomidorach z nutą chili
- Polędwica wieprzowa faszerowana wędzoną śliwką owinięta w boczek i rozmaryn podana z ziemniaczanym puree, karmelizowanym burakiem i podgrzybkami flambirowanymi piołunówką
- Filet z kurczaka zapiekany ze szparagami i pomidorkami cherry, z tymiankowymi ziemniaczkami, zielone sałaty
- Medaliony z kurczaka w szynce włoskiej z kremowym sosem grzybowym z kładzionymi kluseczkami z czosnkiem i koperkiem
- Złote pierożki z kaczki pieczonej w sosie kurkowym
Sałatki
- sałatka cezar z kurczakiem
- sałatka cezar z krewetkami
- sałatka sezamowy kurczak
- sałaka grecka
Desery
- truskawkowa rozkosz
- bella rosa
- czerwone czy zielone
- szarlotka z bitą śmietaną
- szarlotka z lodami